Pages

Wednesday 10 April 2013

Salad Atuk

Kalau Fasha Sandha kata Jejai suka makan her dish of Nasi Goreng Atuk (an ordinary nasi goreng but she used Ikan Goreng), I pula ada resepi ala-ala her dish. But mine is Salad Atuk (sebab guna ikan goreng juga).

I tried this once as my lunch meal untuk bawa ke office sebab sayang tengok ikan goreng masak semalam yang tak habis. Pastu tengok dalam fridge, ada bahan for salad. So, cuba-cuba buat and tak sangka sedap. Bagi sesiapa penggemar ikan / ikan goreng, you can try this. So easy....

Bahan-bahannya adalah Timun Jepun, Cherry Tomato and Daun Saderi. Tiga bahan ni potong ikut suka. Nak campur bahan-bahan salad yang lain pun okay like kobis purple, lettuce etc. Ikan goreng tu pula, make sure buang tulang untuk elakkan ada sesiapa yang tercekik terbelehek. Then, letak semua bahan dalam bekas, tuang dressing Thousand Island and gaul sebati. Nak sedap, sejukkan sekejap sebelum makan :-)



No comments:

Post a Comment